Slicklapp

Slicklapp

En slicklapp är en liten duk av latex (gummi) eller plast som kan användas om man vill slicka i och runt någons slida eller analöppning.

Slicklappar är fyrkantiga och finns i olika färger och smaker. Det finns även en slicklapp som ser ut som ett munskydd. Den har gummiband som man sätter bakom öronen och ett extra utrymme för tungan. Fördelen med den är att man har händerna fria och att man slipper flytta slicklappen om man vill slicka ett större område.

Slicklappar kan används som skydd mot könssjukdomar som smittar från mun till kön och tvärtom, till exempel klamydia och herpes. Om man använder slicklapp när man slickar någons analöppning skyddar den mot bakterier som kan finnas i och runt analöppningen och som kan ge magsjuka. Man kan även använda slicklapp bara för att man vill ha något emellan sig och området man slickar, till exempel om den man slickar har mens eller för att man vill ha något emellan.

Om man är allergisk mot latex kan man använda slicklappar som är gjorda av plast.

Hur använder man en slicklapp?

När man ska använda en slicklapp lägger man den över området som man ska slicka. För att den ska fästa bättre kan man använda glidmedel. Ofta behöver man hålla i slicklappen för att den ska sitta kvar. Om man slickar i och runt slidan kan man behöva flytta slicklappen beroende på hur stort område man vill slicka och hur mycket lubrikation som kommer utanför.

Om man slickar någons analöppning behöver man inte flytta slicklappen eftersom området är mindre och det inte finns någon lubrikation där.

En slicklapp ska bara användas en gång sen ska den kastas. Om man slickar någon och sen själv blir slickad ska man byta slicklapp, annars kan eventuella virus eller bakterier överföras. Samma sak gäller om man byter området, till exempel att man först slickar kring slidan och sen kring analöppningen.

Var kan man få tag på slicklappar?

Slicklappar går att köpa på nätet och i välsorterade sexbutiker

Hur säkert är slicklapp?

Att ha munsex är redan från början en säkrare form av sex än framför allt samlag. Använder man dessutom slicklapp på rätt sätt och under hela tiden man har munsex har man ett bra skydd mot könssjukdomar. Det är viktigt att inget slidsekret eller mensblod kommer utanför slicklappen.

Slicklappar ska förvaras i rumstemperatur och på en plats där det inte skaver mot något. Bra ställen att ha dem på är till exempel i en jackficka eller i en väska. Dåliga ställen är exempelvis i bakfickan eller i ett soligt fönster. En slicklapp som är gammal fastnar oftare i påsen den ligger i och känns uttorkad och spricker lättare

Fördelar

  • Är det enda skyddet som finns mot könssjukdomar om man vill ha slicka någons slida eller analöppning

Nackdelar

  • Kan vara svåra att få tag på.
  • Är dyra.
  • Kan vara krångliga att använda

Använd inte hudkräm eller olja!

Man ska inte använda fettbaserade medel som olja eller hudkräm tillsammans med skydd som är gjorda av latex (gummi), som slicklapp, kondom och femidom. Fettet kan nämligen luckra upp skyddet och gör att det lättare går sönder. Att använda glidmedel som är vatten- eller silikonbaserade tillsammans med skydd av latex funkar däremot mycket bra.

Det finns olika typer av glidmedel: vattenbaserade, silikonbaserade eller glidmedel som är en blandning av båda medlen. Dessa medel går bra att använda tillsammans med alla typer av skydd.

Källa
Okey.. aaa... det verkar ju... bra? Nä vet du vad, det är inget jag tror att jag kommer börja med, men om ni är rädda för könssjukdomar så hoppas jag ni testar! Kan ju vara bra? ;)
Knulla lugnt/ Fröken Fjun!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0