Frågor och Svar

"Lilla M"
Hej! En liten fråga bara: Anser du att killen bör använda kondom om tjejen suger av honom?
Tack för en bra blogg!

Fröken Fjun svarar:
Egentligen, Ja! Du kan få könsjukdomar även i mun och svalj, så jag tycker absolut att man borde ha det
(även om jag själv inte alls är bra på att komma ihåg det)
"Tyvärr är könssjukdomar rätt vanliga bland unga vuxna. Under de senaste åren har antalet fall ökat, och man har bl.a. hittat ca 10 000 nya fall av klamydia årligen. Nästan alla könssjukdomar kan förekomma också på slemhinnorna i munnen och på läpparna, och inte bara på könsorganen. Det gäller herpes, kondylom, gonorré, syfilis och klamydia. HIV och B-hepatit kan också smitta via slemhinnorna i munnen. Skabb och flatlöss är de enda orsakerna till könssjukdomar som inte påträffas i munnen."

"För att smittan skall ske fordras oskyddad kontakt mellan slemhinnorna, alltså oral sex. Smittan kan ske både från könsorganen till munnen och från munnen till könsorganen. När det gäller HIV kan smittan ske vid djupa tungkyssar som tränger ner i svalget om saliven innehåller blod och om HIV-smittan antingen är alldeles ny eller i AIDS-skedet. Vid lättare kyssar anser man att det inte finns någon märkbar smittorisk."

"Eftersom veneriska sjukdomar smittar vid direkt kontakt mellan slemhinnorna är det enda sättet att hindra att de sprids att man använder kondom också vid oral sex. Om man är smittad skall man undvika oral sex helt."

Denna information snodde jag faktiskt från:
http://www.hammaslaakariliitto.fi/suun-terveys/suun-hoito/koenssjukdomar-i-munnen/#Vilkakonssjukdomar
Så använd ALLTID kondom för att slippa sjukdomar, och förresten!!
Knulla lugnt!/ Fröken Fjun!

Kommentarer
Postat av: "Nyfinen"

Könssjukdomamr, man har väl inte det om man är oskuld, så om man tex har sex eller suger av någon som man vet till 100 % att den är oskuld, då kan man väl vara säker på att den inte har könssjukdommar eller ? :)

2010-12-28 @ 00:09:42
Postat av: Anonym

Könssjukdomamr, man har väl inte det om man är oskuld, så om man tex har sex eller suger av någon som man vet till 100 % att den är oskuld, då kan man väl vara säker på att den inte har könssjukdommar eller ? :)

2010-12-28 @ 00:10:18
Postat av: hej

Hej igen. :)

tycker även du ska informera att man kan ha klamydia i ögonen. :)

2010-12-28 @ 12:19:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0